advertentie Nova reclame

China grootste markt voor Peugeot

Alle nieuwigheden en actualiteit rond het merk zelf

Moderator: P-unit

Joske
Pug Driver
Berichten: 5320
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 17:31
Locatie: Sint-Huibrechts-Hern
Contacteer:

China grootste markt voor Peugeot

Bericht door Joske »

Peugeot heeft de afgelopen maand meer auto's in China verkocht dan in Frankrijk. Daarmee is het Aziatische land voor de eerste maal de grootste afzetmarkt voor het Franse merk.


Peugeot, dat zich momenteel in roerige tijden bevindt, verkoopt het overgrote deel van zijn producten in Europa. Het merk wil echter minder afhankelijk zijn van het 'eigen' continent. Vandaar dat de fabrikant steeds meer de focus legt op andere afzetgebieden. Het is vooral booming business in Zuid-Amerika en Azië. "Buiten Europa boeken we groei, maar in Europa verliezen we terrein waar de automarkt beroerd is. We zijn sterk in bijvoorbeeld Spanje, Italië en Frankrijk. Deze landen laten het nu afweten. Duitsland daarentegen doet het naar verhouding goed. In dat land zijn we echter een kleine speler", aldus de fabrikant tegen Autovisie. "We zijn nu voor 42% afhankelijk van markten buiten Europa. Dat moet de meerderheid worden."

Peugeot ontwikkelt al geruime tijd specifieke modellen voor groeimarkten. De 2008 is de eerste Peugeot die meteen na zijn lancering in Europa ook in Zuid-Amerika en China in productie gaat.
Plaats reactie

Terug naar “Peugeot nieuws - Actualités Peugeot”